Een terugblik op het NVRD Jaarcongres 2023

Blog

E-Analytics-Prometheus

Op 10 en 11 mei waren we als sponsor aanwezig bij het NVRD Jaarcongres 2023 in Heerlen.
Dit congres wordt jaarlijks georganiseerd door de NVRD, de branchevereniging voor afval- en reinigingsmanagement, voor belanghebbenden binnen de (publieke) afvalbranche. Vanuit onze sales afdeling waren Leslie Hendriks, Megan Don en Mounir el Banay aanwezig. Zij vertellen je meer over het congres en hoe zij deze dagen ervaren hebben.

Informatieve sessies

Tijdens het congres waren er een aantal gastsprekers en konden de sponsoren en bezoekers informatieve sessies bijwonen. Leslie vertelt: “Na het warme welkom van organisator RD4, de introductie van de dagvoorzitter Harm Edens en het openingswoord van Henry Meijdam, voorzitter van de NVRD, hebben we het samen-gevoel gecreëerd door de uitvoering van een geweldige Haka. Het was mooi om te zien dat de hele zaal vol energie meedeed! Genoeg inspiratie en teamgevoel om de dag te starten.”

In de sessie van Jan-Paul Rutten is duidelijk geworden dat duurzaam werken meer uitdagingen biedt dan een goed biertje te brouwen. Jan-Paul specialiseerde zich tot chirurg, maar staat nu aan het roer van bierbrouwerij Gulpener. Leslie vervolgt: “Jan-Paul vertelde over de duurzame opzet van de brouwerij en hoe alleen grondstoffen, zoals hop, uit eigen plantage gebruikt worden. Ook het gerst dat wordt gebruikt voor het brouwen van het bier komt uit de regio. De oplossingen voor het brouwen zonder fossiele brandstoffen is zeer innovatief.” Daarnaast heeft Diede Vendrig van Unravel Research een kijkje in het brein van mensen gegeven, vertelt Leslie: “Diede heeft uitgelegd hoe de mens denkt en op welke manier je met deze kennis gedrag kan veranderen. Dit laatste heeft in onze branche vooral betrekking tot de manier waarop we omgaan met afval en hoe op positief gedrag gestuurd kan worden.”

Festivalsfeer

Dit jaar was het jaarcongres geheel in festivalsferen. Megan vertelt: “De festivalsfeer was zeker aanwezig, dit was érg goed uitgevoerd. Daarnaast is het altijd weer leuk om onze klanten en partners gezamenlijk te zien. Zo kun je weer met iedereen bijpraten.” Verder vertelt Megan over het programma: “De eerste avond, op 10 mei, vond er een netwerkavond plaats in het Van der Valk hotel in Heerlen. De sfeer zat er goed in en tijdens het ‘Walking Diner’ kwam het duurzame karakter van dit congres ook duidelijk naar voren, veel hapjes waren vegetarisch. Daarnaast werden de sprekers aangemoedigd om met kleren van de kringloop naar het congres te komen en kon je zelfs insecten proeven. Het thema van dit jaar was ‘Zoek je grenzen op’ en daar werden we dus ook zeker toe uitgedaagd.”

Gevoel van saamhorigheid

Mounir was dit jaar voor het eerst aanwezig bij het NVRD jaarcongres en beaamt het verhaal van Megan: “De sfeer was goed en beide dagen waren gezellig. De sessies op de dag van het congres waren interactief en er werden verschillende invalshoeken belicht. Daarnaast werden uitdagingen en interessante vraagstukken besproken, bijvoorbeeld: Welke bijdrage kan de afvalbranche leveren aan een circulaire toekomst?” Mounir gaat verder: “De saamhorigheid tijdens het congres was ook duidelijk voelbaar, iedereen is bereid om kennis te delen en elkaar verder te helpen.”

Het NVRD jaarcongres 2024 vindt plaats op 5 en 6 juni bij Omrin in Leeuwarden.

Meer weten over onze softwareoplossingen?

Neem contact op met onze accountmanagers via sales@prometheus.nl. Dan helpen wij je graag verder.

Til uw logistieke operatie naar een hoger plan