Neem data-driven beslissingen met
E-Analytics

Blog

Neem data-driven beslissingen met<br />
E-Analytics

Data kan een enorm krachtig middel zijn voor de groei van een organisatie. Het geeft inzicht in zaken die goed gaan, maar ook beter kunnen. Door toenemende concurrentie en lage marges binnen de transportsector is het een must om data te analyseren en beslissingen op resultaten te baseren. Dit kan een hoop voordelen met zich meebrengen, bijvoorbeeld: verhoogde klant- en medewerkerstevredenheid, besparing van tijd en geld of een efficiëntere en duurzamere operatie. Met onze nieuwe oplossing E-Analytics helpen we u om meer data gestuurd te opereren.

Vroeger werden beslissingen binnen organisaties vooral aan de hand van onderbuikgevoel genomen en niet gebaseerd op feiten. Onderbuikgevoel blijft naar onze mening een belangrijk onderdeel van ondernemerschap maar de wereld is te complex geworden om een besluit alleen hierop te baseren. Door onderbuikgevoel te combineren met inzichten die worden gehaald uit data, wordt de kans op succes van beslissingen groter en de kans op risico’s verkleind.

Het ontstaan van E-Analytics

E-Analytics maakt het analyseren van data gemakkelijk. Peter van Renterghem, CEO bij Prometheus, vertelt meer over het ontstaan van deze oplossing: “We verzamelen heel veel data, maar boden voorheen nog te weinig inzicht voor onze klanten. Er werden wel rapportages gemaakt, maar deze waren meestal complex en moeilijk te interpreteren voor een leek. Vooral data over hele specifieke onderwerpen. Het is zonde om een schat aan data te hebben en hier niets meer mee te doen.”

Peter gaat verder: “Het hebben van inzicht is en wordt steeds belangrijker, vooral binnen de Transport en Logistiek. Dit heeft alles te maken met de toenemende concurrentiedruk, denk aan partijen uit Oost-Europa die voor lage prijzen transporteren. Daarnaast hebben we binnen Nederland een groot aantal commerciële afvalinzamelaars, ook hier is de concurrentiedruk aanwezig. Daarom zijn we gaan kijken hoe we meer inzichten op een laagdrempelige manier beschikbaar kunnen maken voor onze klanten”.

Hoe werkt E-Analytics?

Een BI-Tool helpt bij het ophalen, analyseren, transformeren en rapporteren van bedrijfsgegevens. Momenteel zijn er een aantal krachtige BI-Tools op de markt, zoals Power BI van Microsoft. Peter vertelt: “Door Power BI in ons platform te integreren, kunnen we onze klanten op intuïtieve wijze van aanvullende informatie voorzien. Zo is er bijvoorbeeld veel meer informatie beschikbaar over de rijstijl van chauffeurs. Deze informatie kan uiteindelijk uitgebreid en geheel aangepast worden op de wensen en behoeften van de klant. Hierbij gaat het echt om maatwerk. Er wordt dan geïnventariseerd welke informatiebehoefte de klant heeft.” Peter vult aan: “Klanten kunnen ook middels een API koppelen met onze datasystemen, zodat deze gegevens ook in een eigen BI-Tool opgehaald kunnen worden.”

Met de ontwikkeling van E-Analytics gingen we niet over één nacht ijs. Peter benadrukt: “We hebben de techniek, prestaties, integratie en veiligheid uitgebreid getoetst. We vinden het belangrijk dat gegevens kloppen en daarnaast ook goed beveiligd zijn. Het systeem moet echt waterdicht zijn.

E-Analytics in E-Portal

Ferry van Hardeveld, Software Developer bij Prometheus, heeft gewerkt aan de ontwikkeling van E-Analytics en vertelt: “E-Analytics is een onderdeel van de E-Portal. Binnen dit onderdeel is er een rapportagescherm met beschikbare rapporten zichtbaar, welke worden opgebouwd door onze consultants. Een organisatie kan rechten uitdelen en bepalen welke rapporten ingezien mogen worden door medewerkers. Ook kun je externe data toevoegen, zodat je verschillende soorten gegevens op één plek kunt analyseren, denk hierbij aan financiële of HR-data.”

 

Benieuwd wat E-Analytics voor uw organisatie kan betekenen?

We vertellen u graag meer over de (maatwerk) mogelijkheden.
Neem gerust contact op met onze accountmanagers via sales@prometheus.nl

Til uw logistieke operatie naar een hoger plan