Nieuwsartikel

Hoe Real-time Transportation Visibility chauffeurs ondersteunt onderweg

 

Volgens Gartner [1] investeert 50% van alle internationale toonaangevende ondernemingen tot 2023 in real-time transportation oplossingen. Complete zichtbaarheid in de operatie biedt immers, naast verhoogde efficiëntie, talloze voordelen voor de organisatie. Wanneer men spreekt over real-time visibility komen vaak de voordelen voor de planner en organisatie naar voren. Maar hoe profiteren chauffeurs hiervan?

 

Real-Time Transportation Visibility Platforms (RTTVPs) zijn software tools waarmee bedrijven en consumenten de live locatie en status van voertuigen en goederen kunnen volgen.
Updates hierover zijn direct en in real-time zichtbaar. In de meeste gevallen wordt de data binnen deze platforms verzameld door een combinatie van een GPS-systeem en telematica hardware geïnstalleerd in de voertuigen.

De nieuwe functionaliteiten binnen onze mobiele applicatie ondersteunen chauffeurs onderweg.

Compleet inzicht in urenregistratie

De juiste registratie van gewerkte uren zorgt voor de juiste beloning, zonder verwarring. Naast de mogelijkheid tot urenregistratie voor niet-rijdend personeel, worden de uren van chauffeurs  geregistreerd via de boordcomputer. Met de nieuwe functionaliteit binnen de mobiele applicatie kunnen chauffeurs nu zelf de uren inzien, i.c.m. de normuren per dag. Deze zijn niet muteerbaar, maar de chauffeur kan nu wel de uren buiten het voertuig aanvullen. Zo is de gehele dienst verantwoord. Hierdoor ontstaat een compleet plaatje en dus complete duidelijkheid over de gewerkte uren.

Rabelink-voor-Prometheus-Informatics-sept-2019-door-Sven-Scholten-22

Compleet inzicht in orderplanning

Nóg meer inzicht en gemak voor de chauffeur ontstaat met de mogelijkheid tot het vrijgeven van planningen vanuit de dispatch oplossing. Voorafgaand aan de uitvoeringsdag ontvangen chauffeurs een mail met informatie over het voertuig, de samenstelling van het team op het voertuig, de route en de opdrachten. Wanneer gewenst, worden de mails dagelijks automatisch verstuurd. Ook kunnen chauffeurs in de kantine én via de E-Portal Mobile digitaal de planning voor vandaag en morgen bekijken, in real-time. Zo heeft de chauffeur altijd de actuele informatie over de planning bij de hand, wat resulteert in een betere voorbereiding op de dienst en gemak onderweg.

De toekomst van zichtbaarheid voor chauffeurs

De potentie voor het creëren van zichtbaarheid binnen de mobiele applicatie is nog lang niet bereikt. Met geplande uitbreidingen van de applicatie werken wij aan ons doel om transportondernemingen te ondersteunen met volledige real-time visibility. Oók aan de chauffeurskant. Zo zal de combinatie met de oplossing voor urenregistratie en -verwerking inzicht bieden in geregistreerd verlof, tegoeden, periode prestaties, salarisbijlagen en persoonsgegevens. Inzicht in de (historisch) gereden routes en waar gereden is op welk tijdstip zal de combinatie met E-Fleet Web mogelijk maken. En de combinatie rij- en rusttijden oplossingen zal toegang en inzicht tot de status in rij- en rusttijden versimpelen.

Ook voor uw organisatie biedt real-time visibility voordelen. Tijdens een vrijblijvende demo laten wij u graag zien welke oplossingen uw operatie en chauffeurs het best ondersteunen. Neem contact met ons op!

Wilt u op de hoogte gehouden worden over onze oplossingen en nieuwe ontwikkelingen?

Til uw logistieke operatie naar een hoger plan