Nieuwsartikel

Introductie Guided Navigation Flex

Guided Navigation, wat betekent dat precies? De term verklapt het eigenlijk al. Guided Navigation is software die je kan toepassen binnen je logistieke operatie, waarmee je volledige controle en overzicht over je logistieke planning krijgt. De planner heeft inzicht in de voertuigen die rijden, de tijden waarop geleegd wordt en de routes die gereden worden. De chauffeur heeft op zijn beurt weer inzicht in waar hij containers moet legen en welke route hij het beste kan nemen. Dit geeft de onderneming een enorme voorsprong in flexibiliteit. Chauffeurs die een route niet kennen, kunnen hiermee ook flexibel en direct ingezet worden. Ondertussen wordt de uitvoering vastgelegd. Alle kennis, (dag)informatie en overige data staat hiermee op één plek. Dit scheelt in efficiëntie, communicatie en transparantie.

GuidedNavigationFlex-Prometheus-Screenshot

Maar software staat nooit stil. Guided Navigation wordt namelijk uitgebreid met E-Guided Flex. Dit maakt het voor chauffeurs mogelijk om op een vaste route meer flexibel te zijn. Hoe vaak gebeurt het namelijk niet dat er een andere (vracht-)wagen de weg blokkeert? Of dat het in een woonwijk op een bepaald tijdstip heel druk is? Met E-Guided Flex volgen chauffeurs net zoals de standaard Guided route de Guided bolletjes en acties op hun route. Alle bolletjes moeten gereden worden, maar wanneer er stukken tijdelijk worden overgeslagen of in een andere volgorde gereden worden, dan is dat ook mogelijk! Aan het einde van de dag moeten natuurlijk wel alle actiepunten bezocht zijn. Dit maakt het voor de chauffeur eenvoudiger om afwijkingen in een route op te lossen, maar ook leuker en flexibeler. Dit kan dus voor de gehele organisatie efficiënter zijn. Ook voor strooi- en veegwagens is dit een mooie toepassing.  

Zo zie je maar: een investering in de juiste software kan je logistieke operatie stukken efficiënter en meer gecontroleerd maken.  

Wilt u op de hoogte gehouden worden over onze oplossingen en nieuwe ontwikkelingen?

Til uw logistieke operatie naar een hoger plan