Nieuwsartikel

Méér dan Track & Trace
5 voordelen van het Visibility Platform voor de planner

Jarenlang voorzien wij planners van inzicht in hun fleet.
Van het volgen van voertuigen tot het zicht op actuele routes; elke dag staan onze oplossingen planners bij in het nemen van effectieve beslissingen.

Onder andere onze E-Fleet applicatie heeft hier actief aan bijgedragen. Nu is het tijd om vooruit te kijken en afscheid te nemen…

iso 9001 en iso 27001 seal

… van de oude generatie E-Fleet.

Sinds kort is de E-Fleet applicatie vervangen door de E-Fleet Web applicatie, ofwel ons Visibility Platform. Met meer inzicht, meer efficiëntie en meer mogelijkheden.  

Complete zichtbaarheid

Kenmerkend voor het vernieuwde Visibility Platform is de focus die op compleet inzicht ligt. Met de complexiteit van huidige logistieke operaties is enkel een track en trace functionaliteit simpelweg niet meer voldoende. Het waarborgen van de efficiëntie en effectiviteit van planningen vraagt om meer dan alleen een signaal over de locatie waar een voertuig zich bevindt. Door het combineren van verschillende relevante datastromen kan een completer beeld gevormd worden van de gehele situatie.

En dat is waar het binnen onze applicatie om draait. Complete zichtbaarheid, volledig afgestemd op de nieuwe wensen en eisen van de huidige planners. 

nieuwsbrief

1. Geen verrassingen met nauwkeurige ETA’s

Voorkom verrassingen onderweg. Met onze E-Mobile navigatie, gecombineerd met actueel HERE kaartmateriaal, hebben chauffeurs en planners te allen tijde inzicht in betrouwbare informatie over locaties en routes. Vinden er onverwachts veranderingen plaats met invloed op de gereden route? Met de directe aanpassing in ETA’s, is er duidelijkheid voor de chauffeur en transparantie voor uw klant.

Ook is de navigatie nu nog specifieker, waardoor de chauffeur altijd weet waar hij of zij aan toe is. Denk bijvoorbeeld aan het off-road navigeren of het navigeren met afwijkende snelheden, wanneer het transport dat vereist.

2. Geen miscommunicatie tussen planner en chauffeur

De real-time verbinding tussen onze mobiele en backoffice software biedt uitgebreide mogelijkheden voor communicatie met de chauffeur. Planners zijn in staat berichten direct te versturen naar de boordcomputer, zonder daarbij heen en weer te moeten bellen met de chauffeur. Voor de chauffeur is het verzenden van een update of vraag eenvoudig geregeld met één druk op de knop. En is het nodig of prettiger om te communiceren in een andere taal? Geen probleem, de berichten worden automatisch vertaald naar de ingestelde voorkeurstaal!

3. Eén overzicht van al uw assets, niet alleen uw voertuigen

Het doel van het Visibility Platform is om uw compleet inzicht in de gehele operatie te geven. Dit betekent dat niet alleen zichtbaarheid over uw voertuigen van belang is, maar ook over uw trailers, containers of andere kapitaal intensieve assets. Deze worden inzichtelijk gemaakt met behulp van IoT of containerregistratie. Zo heeft u te allen tijde real-time inzicht in zowel de positie als de historie van al uw assets. 

4. Optimale planningen, altijd volgens actuele rij- een rusttijdenregels

Zowel in onze thuisbasis als mobiele software is de rij- en rusttijdenwet geïntegreerd. Hierdoor bieden wij de chauffeur, maar ook de planner, maximaal inzicht in alle facetten die de wet met zich meebrengt. Naast een verhoging van de effectiviteit van uw planning voorkomt u daarnaast onnodige boetes.
In 2022 wordt de rij- en rusttijdenwet integratie ook een bron van informatie voor onze nieuwe dispatch oplossing.

5. Actuele én historische urenverantwoording

Daarnaast heeft u als gebruiker van het Visibility Platform compleet inzicht in de status en tijdsacties van alle chauffeurs en bijrijders. De verantwoording van de uren is niet alleen direct en in real-time in te zien, maar wordt ook opgeslagen in historische tijdlijnen. Dit is tevens een bron van data voor verdere optimalisaties binnen uw operaties, bijvoorbeeld in combinatie met de oplossing voor urenregistratie en -verwerking.

Wilt u op de hoogte gehouden worden over onze oplossingen en nieuwe ontwikkelingen?

Til uw logistieke operatie naar een hoger plan