+31 (0)318 541 111

+31 (0)318 541 111

Rij- en Rusttijdenbeheer

Meer weten over rij- en rusttijdenbeheer?

Rijstijlanalyse icon

Voorkom boetes met de rij- en rusttijden(regels) altijd up-to-date

De complexe wetgeving rondom rij- en rusttijden zorgt er in de praktijk voor dat planners voor een steeds grotere uitdaging komen te staan.

Een inefficiënte logistieke planning kan niet alleen resulteren in een verspilling van resources, maar ook in boetes en strafpunten. Onze oplossing biedt de mogelijkheid om grip te krijgen op uw planning en boetes te voorkomen door complete inzicht in rij- en rusttijden te creëren en deze te combineren met tachograafdata.

mobile software header icon

mobile software

 • Naleving van de regelgeving: Voorkom boetes doordat chauffeurs tijdig signalen ontvangen bij dreigende overschrijdingen van de beschikbare rijtijden.
 • Beter inzicht in de planning: Verhoog de productiviteit van chauffeurs door tijdige informatie over aanpassingen in de planning.
 • Snelle communicatie: Verhoog de veiligheid op de weg door eenvoudig meldingen naar de boordcomputer te sturen.
backoffice header icon

back-office

 • Efficiëntere planning: Haal het maximale uit de beschikbare rijtijden van uw chauffeurs.
 • Boetes voorkomen: Voldoe altijd aan de wet- en regelgeving en voorkom niet alleen boetes, maar ook strafpunten en registraties in het ERRU.
 • Geen verspilling van resources: Pas de planning aan wanneer een chauffeur net niet uitkomt met zijn rijtijd om een order af te ronden door een andere chauffeur met beschikbare tijd in te zetten.

Rij- en rusttijdenbeheer op kantoor

Met onze software hebben planners real-time inzicht in de route die de chauffeur aflegt en de beschikbare rij- en rusttijden, zoals in de wet bepaald. De chauffeur krijgt een melding wanneer er gerust moet worden en u kunt hier de af te leveren orders op afstemmen. Zo voorkomt u boetes en kunt u resources optimaal inzetten. Het resultaat? Grip op de operatie en een efficiënte planning.

Tachografen op afstand uitlezen

Met onze oplossing leest u verschillende typen digitale tachografen op afstand (via de boordcomputer) af. Zo kunnen uw planning en administratieve medewerkers het massageheugen van de digitale tachograaf en chauffeurskaarten downloaden, archiveren en analyseren. U behaalt enorme tijdwinst doordat u in een keer alle tachografen van uw wagenpark op afstand kan uitlezen.

Rij- en rusttijdenbeheer onderweg

Met deze oplossing hoeven chauffeurs niet langer hun rij- en rusttijden in de gaten te houden. Simpelweg de chauffeurskaart in de tachograaf doen en de rit starten is voldoende. Wanneer het tijd is om te rusten verschijnt er een alert op de boordcomputer, waardoor chauffeurs exact weten wanneer en hoe lang er gerust moet worden. Ook de backoffice krijgt dit signaal en kan hier met de planning op inspelen.

Gebouwd op het Prometheus platform

Prometheus Platform
oplossingen
mobile icon
back office icon

Rij- en rusttijdenbeheer op het Prometheus Platform:

 • Automatische meldingen onderweg
 • Inzicht in real-time locaties én historische route informatie
 • Eenvoudige en directe communicatie tussen chauffeur en planner
 • Zicht op de te nemen rusttijden
 • Bewijs dat de chauffeur zich aan de wetgeving houdt

Meer weten over onze oplossing voor rij- en rusttijdenbeheer?

Neem contact met ons op!

reCAPTCHA is required.