+31 (0)318 541 111

+31 (0)318 541 111

Rij- en rusttijden beheer

Voorkom boetes. Blijf op de hoogte van de rij- en rusttijden.

Rondom rij- en rusttijden geldt strenge regelgeving. En dat is ook goed, want het gaat om de veiligheid van je eigen mensen en die van medeweggebruikers. Bovendien wil je ook je operatie uitvoeren binnen de kaders van de wet. Maar de complexe wetgeving rondom rij- en rusttijden zorgt er in de praktijk ook voor dat planners voor een steeds grotere uitdaging komen te staan. Ze moeten er rekening mee houden met het maken van roosters en routes, het inplannen en aflossen van chauffeurs, enzovoort. Want je weet zelf ook, niks vervelender dan wanneer een chauffeur ergens lang moet wachten terwijl hij vlakbij huis is. Om nog maar niet te spreken van boetes bij overtredingen. Het lastige van de wet- regelgeving is ook dat er nog wel eens wat verandert. Hoe zorgt je nu dat je up-to-date blijft en hoe voorkom je overtredingen?

Software voor rij- en rusttijdenbeheer

Een softwareoplossing helpt je om de rij- en rusttijden te monitoren en te bewaken en zorgt hiermee voor veiligheid, overzicht en inzicht in je processen. Wanneer je een slim systeem voor de rij- en rusttijden hebt geïmplementeerd, profiteer je direct van besparing op boetes en het voorkomen van strafpunten. Indirect heb je profijt door grotere operationele veiligheid, geen zorgen over controles en een versterkt imago als veilig en verantwoord werkgever. Een geïntegreerde totaaloplossing optimaliseert bovendien de processen en daarmee de bedrijfsvoering.

Het Prometheus Platform voor rij- en rusttijdenbeheer

Het Prometheus Platform geeft je grip op je planning en voorkomt daarmee boetes. Je kunt rekenen op een compleet inzicht in rij- en rusttijden, gecombineerd met tachograafdata. Met deze oplossing hoeven chauffeurs niet langer hun rij- en rusttijden in de gaten te houden. Simpelweg de chauffeurskaart in de tachograaf doen en de rit starten is voldoende. Wanneer het tijd is om te rusten verschijnt er een alert op de boordcomputer, waardoor chauffeurs exact weten wanneer en hoe lang er gerust moet worden. Ook de backoffice krijgt dit signaal en kan hier met de planning op inspelen.

Whitepaper: Voorkom boetes. Blijf op de hoogte van de rij-en rusttijden

 

In deze whitepaper lees je:

 • Wat de regels rondom rij- en rusttijden op dit moment zijn.
 • Waarom drive time regulation/DTR nodig is.
 • Wat je nodig hebt om te voldoen aan regelgeving.
 • Hoe je profiteert van slimme softwareoplossingen.

Whitepaper rij-en rusttijden

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
mobile software header icon

mobile software

 • Naleving van de regelgeving: Voorkom boetes doordat chauffeurs tijdig signalen ontvangen bij dreigende overschrijdingen van de beschikbare rijtijden.
 • Beter inzicht in de planning: Verhoog de productiviteit van chauffeurs door tijdige informatie over aanpassingen in de planning.
 • Snelle communicatie: Verhoog de veiligheid op de weg door eenvoudig meldingen naar de boordcomputer te sturen.
backoffice header icon

back-office

 • Efficiëntere planning: Haal het maximale uit de beschikbare rijtijden van de chauffeurs.
 • Boetes voorkomen: Voldoe altijd aan de wet- en regelgeving en voorkom niet alleen boetes, maar ook strafpunten en registraties in het ERRU.
 • Geen verspilling van resources: Pas de planning aan wanneer een chauffeur net niet uitkomt met zijn rijtijd om een order af te ronden door een andere chauffeur met beschikbare tijd in te zetten.

Rij- en rusttijdenbeheer op kantoor

Met onze software hebben planners real-time inzicht in de route die de chauffeur aflegt en de beschikbare rij- en rusttijden, zoals in de wet bepaald. De chauffeur krijgt een melding wanneer er gerust moet worden en u kunt hier de af te leveren orders op afstemmen. Zo voorkomt u boetes en kunt u resources optimaal inzetten. Het resultaat? Grip op de operatie en een efficiënte planning.

Tachografen op afstand uitlezen

Met onze oplossing lees je verschillende typen digitale tachografen op afstand (via de boordcomputer) af. Zo kan de planning en administratieve medewerkers het massageheugen van de digitale tachograaf en chauffeurskaarten downloaden, archiveren en analyseren. Behaal enorme tijdwinst door in een keer alle tachografen van jouw wagenpark op afstand uit te lezen.

Rij- en rusttijdenbeheer onderweg

Met deze oplossing hoeven chauffeurs niet langer hun rij- en rusttijden in de gaten te houden. Simpelweg de chauffeurskaart in de tachograaf doen en de rit starten is voldoende. Wanneer het tijd is om te rusten verschijnt er een alert op de boordcomputer, waardoor chauffeurs exact weten wanneer en hoe lang er gerust moet worden. Ook de backoffice krijgt dit signaal en kan hier met de planning op inspelen.

Gebouwd op het Prometheus platform

Prometheus Platform
oplossingen
mobile icon
back office icon

Rij- en rusttijdenbeheer op het Prometheus Platform:

 • Automatische meldingen onderweg
 • Inzicht in real-time locaties én historische route informatie
 • Eenvoudige en directe communicatie tussen chauffeur en planner
 • Zicht op de te nemen rusttijden
 • Bewijs dat de chauffeur zich aan de wetgeving houdt

Rij- en rusttijden, wat weet je ervan?

De wetgeving rondom rij- en rusttijden kan de nodige kopzorgen opleveren. Want hoe zat het ook alweer precies met de regels, waar moet je allemaal rekening mee houden en hoe pas je dat in bij het plannen van routes en roosters? Doe de test om te checken hoeveel je weet over de rij- en rusttijden regelgeving!

Over Prometheus

Prometheus Informatics is jouw partner in (internationaal) transport en logistiek. Sinds 1989 helpen wij organisaties bij het digitaliseren van bedrijfsprocessen met onze innovatieve softwareoplossingen. Hoe? Onze software brengt datastromen vanuit het gehele operationele proces samen in één Transportation Mobility & Visibility Platform. De transparantie die hierdoor ontstaat, stelt transportbedrijven en afvalinzamelaars in staan om in controle te blijven over de logistieke operatie en deze efficiënter in te richten. Het resultaat? Verhoogde productiviteit, meer duurzaamheid en kostenbesparing. Wij helpen bedrijven hun operationele processen naar een hoger niveau te tillen met behulp van ons transportation mobility and visibility platform.

Meer weten over onze oplossing voor rij- en rusttijdenbeheer?

Vraag een vrijblijvende demo aan. 

Demoaanvraag

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.