Rij- en rusttijden beheer

Houd controle. Houd overzicht over uw rij- en rusttijden.

Het effectief beheren van rij- en rusttijden is enorm belangrijk voor de veiligheid van chauffeurs en andere weggebruikers. Bovendien is het van belang dat een operatie wordt uitgevoerd binnen de kaders van relevante wet- en regelgeving.
De complexe wetgeving rondom rij- en rusttijden zorgt er in de praktijk voor dat planners voor een steeds grotere uitdaging komen te staan. Vooral omdat wetten en regels nog wel eens veranderen. Hoe zorgt u ervoor dat u up-to-date blijft en overtredingen voorkomt?

De voordelen van software

Software biedt ondersteuning bij het monitoren en bewaken van rij- en rusttijden. Zo zorgt u voor meer veiligheid, overzicht en inzicht in uw operatie. Het verzamelen van data en de automatisering van processen rondom rij- en rusttijdenbeheer brengt waardevolle voordelen met zich mee, zoals:

  • Actuele, real-time inzicht in gegevens
  • Snelle communicatie met de chauffeur
  • Flexibiliteit en controle op de planning
  • Voldoen aan de wetgeving, boetes vermijden
  • Verantwoord werkgeverschap

Het Prometheus Platform voor rij- en rusttijdenbeheer

Het Prometheus Platform geeft grip op uw planning. U kunt rekenen op een compleet inzicht in rij- en rusttijden én data van de tachograaf. Onze softwareoplossing neemt chauffeurs de controle op rij- en rusttijden uit handen. Wanneer het tijd is om te rusten verschijnt er een alert op de boordcomputer of mobiele oplossing van de chauffeur, zo weet de chauffeur exact wanneer en hoe lang er gerust moet worden. De backoffice wordt tegelijkertijd ook op de hoogte gebracht, zodat zij de planning op deze informatie kunnen afstemmen.

Whitepaper: Houd controle. Houd overzicht over rij- en rusttijden. 

 

In deze whitepaper leest u:

  • Wat de regels rondom rij- en rusttijden op dit moment zijn.
  • Waarom drive time regulation/DTR nodig is.
  • Wat u nodig hebt om te voldoen aan regelgeving.
whitepaper

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

mobile software header icon

mobile software

N

Naleving van de regelgeving: Voorkom boetes doordat chauffeurs tijdig signalen ontvangen bij dreigende overschrijdingen van de beschikbare rijtijden.

N

Beter inzicht in de planning: Verhoog de productiviteit van chauffeurs door tijdige informatie over aanpassingen in de planning.

N

Snelle communicatie: Verhoog de veiligheid op de weg door eenvoudig meldingen naar de boordcomputer te sturen.

backoffice header icon

back-office

N

Efficiëntere planning: Haal het maximale uit de beschikbare rijtijden van de chauffeurs.

N

Boetes voorkomen: Voldoe altijd aan de wet- en regelgeving en voorkom niet alleen boetes, maar ook strafpunten en registraties in het ERRU.

N

Geen verspilling van resources: Pas de planning aan wanneer een chauffeur net niet uitkomt met zijn rijtijd om een order af te ronden door een andere chauffeur met beschikbare tijd in te zetten.

Rij- en rusttijdenbeheer op kantoor

Met onze software hebben planners real-time inzicht in de route die de chauffeur aflegt en de beschikbare rij- en rusttijden, zoals in de wet bepaald. De chauffeur krijgt een melding wanneer er gerust moet worden en u kunt hier de af te leveren orders op afstemmen. Zo voorkomt u boetes en kunt u resources optimaal inzetten. Het resultaat? Grip op de operatie en een efficiënte planning.

Tachografen op afstand uitlezen

Met onze oplossing lees je verschillende typen digitale tachografen op afstand (via de boordcomputer) af. Zo kan de planning en administratieve medewerkers het massageheugen van de digitale tachograaf en chauffeurskaarten downloaden, archiveren en analyseren. Behaal enorme tijdwinst door in een keer alle tachografen van jouw wagenpark op afstand uit te lezen.

Rij- en rusttijdenbeheer onderweg

Met deze oplossing hoeven chauffeurs niet langer hun rij- en rusttijden in de gaten te houden. Simpelweg de chauffeurskaart in de tachograaf doen en de rit starten is voldoende. Wanneer het tijd is om te rusten verschijnt er een alert op de boordcomputer, waardoor chauffeurs exact weten wanneer en hoe lang er gerust moet worden. Ook de backoffice krijgt dit signaal en kan hier met de planning op inspelen.

Gebouwd op het Prometheus platform

Prometheus Platform
oplossingen
mobile icon
back office icon

Rij- en rusttijden, wat weet je ervan?

De wetgeving rondom rij- en rusttijden kan de nodige kopzorgen opleveren. Want hoe zat het ook alweer precies met de regels en waar moet rekening mee gehouden worden bij het plannen van routes en roosters? Doe de test om te checken hoeveel u weet over de rij- en rusttijden regelgeving!

sidebeeld_quiz-rijtijden

Rij- en rusttijdenbeheer op het Prometheus Platform:

N

Automatische meldingen onderweg

N

Inzicht in real-time locaties én historische route informatie

N

Eenvoudige en directe communicatie tussen chauffeur en planner

N

Zicht op de te nemen rusttijden

N

Bewijs dat de chauffeur zich aan de wetgeving houdt

Over Prometheus

Prometheus Informatics is jouw partner in (internationaal) transport en logistiek. Sinds 1989 helpen wij organisaties bij het digitaliseren van bedrijfsprocessen met onze innovatieve softwareoplossingen. Hoe? Onze software brengt datastromen vanuit het gehele operationele proces samen in één Transportation Mobility & Visibility Platform. De transparantie die hierdoor ontstaat, stelt transportbedrijven en afvalinzamelaars in staan om in controle te blijven over de logistieke operatie en deze efficiënter in te richten. Het resultaat? Verhoogde productiviteit, meer duurzaamheid en kostenbesparing. Wij helpen bedrijven hun operationele processen naar een hoger niveau te tillen met behulp van ons transportation mobility and visibility platform.

Meer weten over onze oplossing voor rij- en rusttijdenbeheer?

Vraag een vrijblijvende demo aan.

Contactaanvraag productpagina (nieuwe stijl)

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.