headerbeeld_klantcase_bouw_logistics_services

Duurzamer, veiliger én voordeliger rijden

Klantcase Bouw Logistics Services

Ze hebben een duidelijk doel: de sterkste zijn in het vervoer van wijnen en gedestilleerde dranken. Al jarenlang importeert Bouw Logistics Services wijn uit verre landen en verkopen deze aan hun eindklant. Denk daarbij aan retail, groothandel, horeca en een klein deel aan particulieren. Bij het behalen van hun doel is het uiterst belangrijk dat de logistieke operatie op rolletjes loopt. Daarvoor gebruiken zij de software van Prometheus. Wij spraken Ronald Hagers, transportmanager bij Bouw Logistics Services over deze samenwerking.

Bouw Logistics Services en Prometheus

Ronald: “Ik beheer en optimaliseer de logistieke processen van ons bedrijf. In de praktijk betekent dat het voorzien van de operatie, het laden van de auto’s zodat bestellingen zo efficiënt mogelijk bij de ontvanger komen en het op de juiste manier inrichten van het perron. Ook digitalisering wordt een steeds belangrijker onderdeel van mijn functie. Software voor de logistieke operatie is een van die raakvlakken tussen mijn werk, planning en ICT.”

Wat betekent de samenwerking voor Bouw Logistics Services?

Case Bouw Logistics Services
icon_vink_blauw

Duurzaam, veilig en voordeliger rijden: bewuster rijden leidt tot brandstof reductie en besparing in onderhoud.

icon_vink_blauw

Digitaal afwerken van werkzaamheden: boordcomputer en TMS staan met elkaar in contact waardoor opdrachten snel afgehandeld kunnen worden.

icon_vink_blauw

Mobile device management: prometheus beheert alle apparaten in omloop.

De eerste samenwerking, die is al van heel wat jaren terug. “Zeker al zo lang als dat ik voor Bouw Logistics Services werk. Prometheus verzorgt voor ons het mobile device management. Dat betekent dat zij al onze apparaten die in omloop zijn beheren, zodat bij ons de logistieke operatie soepel verloopt. Chauffeurs kunnen met de inzet van deze software tijdens hun rit onder andere orders afhandelen.

Welke voordelen ondervinden jullie door de inzet van de software van Prometheus?

“Dat zit hem vooral in het digitaal kunnen afwerken van alle werkzaamheden. De boordcomputer praat met ons transportmanagementsysteem. Zo gaat alle informatie vanuit de truck automatisch naar de planners. Bovendien heeft de chauffeur de routes inzichtelijk, ook op de vaak lastige afleverlocaties. Zo hebben zowel chauffeur als planner alles digitaal waardoor zij efficiënt kunnen werken. De software maakt dat hele proces mogelijk.”

Sinds kort maken jullie ook gebruik van Ecodrive. Kan je daar wat meer over vertellen?

“Klopt! Hiermee willen we onze chauffeurs onderweg beter laten performen. Hier zit een duurzaamheidsaspect aan, maar ook financieel en voor de veiligheid maakt dit grote verschillen. Door bewuster te rijden, kunnen we brandstof zo veel mogelijk reduceren, maar ook de onderhoudskosten. Denk bijvoorbeeld aan minder hoeven remmen onderweg.”

“De boordcomputer praat met ons transportmanagementsysteem. Zo gaat alle informatie vanuit de truck automatisch naar de planners.”

Hoe reageren jullie chauffeurs hierop?

“De reacties zijn wisselend. We zien vooral dat de nieuwe generatie chauffeurs de boordcomputer een heel handig hulpmiddel vindt en ook met Ecodrive heel actief bezig is. Andere chauffeurs zijn nog wat terughoudend.”

Wat zijn jullie verwachtingen voor de toekomst?

“Begin 2022 zijn wij een driejarig contract aangegaan met Prometheus. Zij zijn voor ons dan ook een vaste partner waar we graag mee samenwerken. We maken immers gebruik van veel van hun digitale oplossingen voor onderweg. Wellicht dat we in de toekomst de samenwerking nog verder willen uitbreiden, door bijvoorbeeld te gaan werken met de Urenregistratie en –verwerking toepassing. Inmiddels hebben we 70 licenties bij Prometheus en zijn wij heel tevreden. We vinden het een fijne partner.”

Wilt u ook opdrachten en routes sneller en makkelijker aan elkaar koppelen?

Neem contact op met Megan Don megan.don@prometheus.nl
06 1561 1527
0318 509 040 – Ext. 033