case_rabelink_1920x480

Sturen op organisatie doelstellingen

Klantcase Rabelink Logistics

Wat Rabelink Logistics onderscheidt binnen de markt, is de aansluiting van hun logistieke operatie op de transport. Zo leveren zij een gestroomlijnde en efficiënte service die de hele supply chain omvat. Het doel is dan ook om dit in de toekomst verder uit te nutten. Tino Bömer, business en IT-manager bij Rabelink Logistics: “We willen de beste one-stop-shop provider van Nederland worden.”

“Prometheus Informatics faciliteert hierin. Zij helpen ons onze duurzaamheidsdoelstellingen te behalen aan de hand van softwareoplossingen zoals Rijstijlanalyse, maar ook om efficiënter en slimmer te werken met behulp van (big) data. Dat uit zich niet alleen intern, maar zorgt ook voor een betere klantervaring.

Rabelink Logistics en Prometheus

De meest recente samenwerking is de integratie van Urenregistratie en -verwerking. De vloot van Rabelink Logistics is volledig overgegaan van Windows Mobile naar het Android besturingssysteem op de boordcomputers. Daarnaast maken ze gebruik van Rijstijlanalyse om de rijstijl van zijn chauffeurs te analyseren en beheren zij hun vloot met behulp van Track and Trace met implementatie van de digitale tachograaf.

Wat betekent de samenwerking voor Rabelink Logistics?

Klantcase Rabelink
icon_vink_blauw
Betere financiële resultaten: inzicht in data, de vloot en de prestaties van de chauffeurs heeft geleid tot meetbaar betere financiële resultaten.
icon_vink_blauw

Partner in automatiseren: automatiseren is nodig in groeiende organisaties, Prometheus is een partner die hierin ondersteunt.

Wilt u weten welke softwareoplossingen uw logistieke organisatie naar een hoger niveau brengen?

Neem contact op met Megan Don megan.don@prometheus.nl
06 1561 1527
0318 509 040 – Ext. 033

Eigenwijs op een goede manier

De samenwerking tussen Prometheus Informatics en Rabelink Logistics kende niet bepaald een vliegende start. De eerste generatie boordcomputers bleek in de praktijk niet voldoende aan te sluiten op de bedrijfsvoering, wat de nodige uitdagingen opleverde. Toch zijn beide partijen er sterker uitgekomen en ‘weten ze nu wat ze aan elkaar hebben’, aldus John en Tino.
Volgens John is de goede samenwerking voor een groot deel te danken aan de duidelijke visie van Rabelink, evenals hun uitgesproken mening. John: “Als ze ergens voor gaan, dan gaan ze er ook écht voor. Daarin vinden wij elkaar als partners. Ze dagen ons uit om de toegevoegde waarde van onze softwareoplossingen te bewijzen. Doen we dat niet, dan schromen ze niet om ‘eigenwijs’ te zijn en een andere keuze te maken. Dat houdt ons scherp.”
Tino vult aan: “In het eerste jaar van onze samenwerking heeft Prometheus hard gewerkt om ons te ondersteunen en problemen zo snel mogelijk op te lossen. Ook daarna zijn ze zich blijven ontwikkelen en hebben ze de nodige stappen gemaakt. Van het bieden van stabiele software tot de communicatie rondom zaken die ze oppakken. Dat sluit goed aan op wat wij belangrijk vinden.”

Klantcase Rabelink

“Prometheus helpt ons onze duurzaamheidsdoelstellingen te behalen.”

Partneren op processen

Tino: “Het is een uitdaging om processen zo simpel mogelijk te houden terwijl de organisatie groeit en zaken logischerwijs geautomatiseerd moeten worden. Prometheus Informatics is een partner die ons hierin goed ondersteunt. Ze denken met de klant mee.”

Wat dat concreet inhoudt licht John verder toe. “Ons doel is om het werk van onze klanten steeds makkelijker te maken. Onder meer door processen te optimaliseren en eenvoudig de juiste data te verkrijgen. Een voorbeeld van inspelen op de klantbehoefte is de fotoapplicatie die we ruim tien jaar geleden samen ontwikkeld hebben. Daarmee kunnen chauffeurs via de boordcomputer eenvoudige foto’s met een werkorder of afleverbevestiging meesturen. Maar ook recenter zorgen we ervoor dat oplossingen zoals de tachograafintegratie aansluiten op de behoeften van de klant.”

Over Rabelink Logistics

Rabelink Logistics biedt verscheidene diensten aan op het gebied van transport, logistiek en lucht- en zeevracht. Behalve het wegtransport van goederen door heel Europa bieden zij ook de mogelijkheid van opslag van goederen (food en non-food) en vervoer van en naar alle continenten. Als 3PL+ logistiek dienstverlener kan Rabelink voor klanten de gehele goederenstroom van a tot z verzorgen. Bekijk de bedrijfsfilm van Rabelink Logistics.