Nieuwsartikel

Real-time inzicht in de aslasten van Lange Zware Voertuigen (LZV)

Met de softwareoplossing van Prometheus en Squarell Technology

 

Eén van de eisen voor het vervoer met Lange Zware Voertuigen (LZV’s) in Nederland en België is onderweg kunnen aantonen hoe zwaar het voertuig is. Omdat het niet altijd mogelijk is om met een LZV naar een weegbrug te rijden, heeft Prometheus samen met Squarell Technology een softwareoplossing ontwikkeld die real-time inzicht geeft in de aslasten.  

Real-time-inzicht-in-de-aslasten-van-Lange-Zware-Voertuigen-LZV

Door deze oplossing is het mogelijk verschillende voertuig combinaties in te zetten en de asgewichten real-time aan de chauffeur in de cabine te tonen. Zo wordt in België een vergunning verleend op basis van de getoonde informatie en hoeft niet elk voertuig of voertuigcombinatie separaat gekeurd te worden. Dit geeft de planner, naast inzicht in de aslasten en de gereden route, de vrijheid in inzet van het beschikbare materieel. 

Het werkt als volgt; zowel het trekkende voertuig als het getrokken voertuig beschikken over een CANbus, dat is een systeem waarmee alle elektronische apparaten in een voertuig met elkaar communiceren. De data uit de CANbussen van het gekoppelde materieel worden door Squarell gecombineerd tot een bluetooth bericht voor de software van Prometheus. Deze maakt de informatie inzichtelijk op zowel de mobiele oplossing in het voertuig als op de thuissoftware op kantoor.  

 Prometheus en Squarell Technology
Wilt u op de hoogte gehouden worden over onze oplossingen en nieuwe ontwikkelingen?

Til uw logistieke operatie naar een hoger plan