Over technologische innovaties in de praktijk

In gesprek met Koopman-chauffeur Rob Kooij

Technologische innovaties helpen processen sneller, beter en simpeler te maken. Voor Prometheus staat gebruiksvriendelijkheid voor de eindgebruiker centraal. Graag spreken we dus met chauffeurs die met onze software werken, om te horen wat hun behoeften zijn en hoe ze het gebruik van onze producten en diensten ervaren. 

Rob Kooij, werkzaam voor Koopman Cargo, zit al meer dan 20 jaar in het vak. Hij rijdt afwisselend dag- en nachtritten en vervoert van alles: van waspoeder tot karton tot auto-onderdelen. Rob: “Ik hou van wat uitdaging in mijn werk. Of het nou gaat om het rijden van nieuwe routes of het bedenken van een creatieve oplossing om zoveel mogelijk onderdelen schadevrij op hun bestemming te kunnen lossen. Dat houdt het werk lekker afwisselend.”

chauffeur_rob_kooij_koopman-1

Technologische ontwikkelingen

Ook de technologische ontwikkelingen, die niet door elke chauffeur per se met open armen worden ontvangen, kunnen rekenen op Rob zijn positieve interesse. “Als er weer iets nieuws geïntroduceerd wordt, kijk ik meestal even de kat uit de boom. Wat is precies de bedoeling? Wat wordt er van mij verwacht? Ik ga er altijd vanuit dat het om een directe verbetering voor het bedrijf gaat. Anders zouden ze het niet inzetten, toch? Ondanks een uitbreiding van het takenpakket, is het werk er door de jaren heen ook steeds makkelijker op geworden.”

Van formules naar pictogrammen

Rob: “Toen ik als chauffeur begon, werkten we bijvoorbeeld nog met een vierkant kastje met toetsenbord waarmee je via ingewikkelde formules gegevens invoerde. Nu beschikken we over een boordcomputer met pictogrammen en is het een fluitje van een cent. En vrachtbrieven kunnen we nu inscannen voor directe facturatie, voorzien van foto’s geloste goederen of afwijkingen.”

chauffeur_rob_kooij_koopman_screen

Nut van innovaties

“Wat voor mij -en ik denk voor veel chauffeurs met mij- belangrijk is, is om te weten waarom er voor een nieuwe werkwijze of software-oplossing gekozen is en wat je er mee kunt. Scannen van vrachtbrieven kostte in het begin wat extra moeite. Maar gelukkig snappen we waarvoor we het doen. Er zijn nog wel wat optimalisatieslagen te maken in de gebruiksvriendelijkheid hoor en daar is Prometheus van op de hoogte. Maar je moet ook een beetje geduld hebben.”

Wensenlijstje

Over aan welke technologische ontwikkeling hij nog behoefte heeft , moet Rob even nadenken. “Wat me een hele mooie toevoeging lijkt, is een mobiele, draadloze achteruitrijcamera die je gemakkelijk van trailer kunt wisselen. Volgens mij wordt daar al aan gewerkt. En een totaalsysteem waarbij je alle software en apps van verschillende klanten in één boordcomputer geïntegreerd zijn, lijkt me ook handig. Maar ik weet niet of dat kan.”

Creatieve oplossing

Niet alles is met technologie op te lossen of uit te sluiten. Auto’s die zo geparkeerd staan dat je er niet langs kunt, bijvoorbeeld. “Ik laat mij niet zo snel gek maken. Ook hier geldt: met een beetje creatieve oplossingen kom je een heel eind”, aldus Rob.

Prometheus faciliteert:

Communicatiekanalen voor een snelle afhandeling

Inzicht in jouw rijstijl

De brug tussen planner, chauffeur en eindklant

De meest efficiënte routes

Prometheus faciliteert:

Snellere routes en kortere ritten

Communicatiekanalen voor een snelle afhandeling

Inzicht in jouw rijstijl

De brug tussen planner, chauffeur en eindklant

De meest efficiënte routes

Nieuwsgierig naar onze oplossingen voor uw transport en logistiek?